joi, 18 iulie 2013

Mesajul Marii Maestre a Marii Loji Feminine a României, Daniela NAE: "Continuitate şi adaptabilitate"

 
Dragele mele Surori,


Viziunea noii generaţii la conducerea Marii Loji Feminine este aceea a continuităţii, însă şi a adaptării perpetue la schimbările ce au loc în societate. Prin urmare, aceasta doresc să fie deviza mandatului nostru: "Continuitate si Adaptabilitate".

În ultimul deceniu, primul al acestui secol, am arătat Fraţilor noştri din ţară şi Surorilor şi Fratilor noştri din lume că, prin muncă asiduă, lupta pentru perfecţionare nu cunoaşte limite. Ne-am ridicat din cenuşa la sfârşitul anilor '90 pentru a străluci la începutul celui de-al III-lea mileniu. Şi sunt sigură ca nu doar noi suntem mândre de realizările noastre. Sunt sigură că predecesoarele noastre, toate astăzi la Orientul Etern, ne salută şi ne admiră.


Noi, doamnele Masoneriei româneşti de astăzi, nu mai suntem, înainte de toate, soţiile Masonilor, Politicienilor, Intelectualilor, Ofiţerilor etc. din prima jumatate a secolului al XX-lea. Înainte de toate noi suntem azi Femei Libere şi de Bune Moravuri, femei independente şi inteligente, însă femei care înţeleg că societatea este binară asemenea familiei şi că relaţia cu Fraţii noştri nu mai trebuie sa fie doar una între soţ şi soţie, tată şi fiică etc. A sosit momentul să facem un pas in faţă; momentul ca atenţia noastră să se reverse pe deplin asupra societăţii româneşti, asupra relaţiei cu Fraţii noştri din ţară şi asupra viitoarelor proiecte menite a fi exemplu de unitate, complementaritate şi toleranţă reciprocă.


Nu ne dorim un mandat liniştit, ci unul înţesat de mici iniţiative şi dese, de contacte directe oficiale şi neoficiale şi, în momentele oportune, de iniţiative care să ilustreze aptitudinile şi capacitatea noastră organizatorică şi creativă care adesea a fost luată de exemplu şi copiata de multi dintre Fraţii din ţară, indiferent de Obedienţa din care fac parte.

Vedem în Europa, spaţiul conservatorismului masonic, o deschidere fără precedent în faţa societăţii. Şi mai mult decât atât, suntem singura Mare Lojă Feminină din LUME care în numai un deceniu de activitate, de la reactivare încoace, şi-a facut simţită prezenţa pe 5 continente, în peste 40 de ţări şi are peste 100 de Tratate semnate cu organizaţii Masonice din peste 60 de ţări, acest numar ilustrand un sfert din ţările lumii iar Loja Quatuor Coronati nr.18 colaboreaza cu Lojile de cercetare din Anglia, Germania şi Spania.


Am încrederea că fiecare dintre voi se regăseşte în efortul comun depus până acum de fostele conduceri ale Marii Loji şi am totodată deplina încredere că acest lucru se va întâmpla de acum încolo atât sub ciocanul nostru de Mare Maestră, cât şi alături de Supremul Consiliu Feminin de Rit Scoţian Antic şi Acceptat pentru România condus de Ilustra şi Prea Puternica noastră Soră Suveran Mare Comandor Anca Nicolescu. Împreună o să fim în stare să realizăm continuitatea şi tot împreună, cu înţelegere, viziune şi tolerantaţă, să realizăm adaptabilitatea la necesităţile societăţii româneşti şi la trendul Masoneriei Tradiţionale, Masonerie care, înainte de toate, respectă pe deplin Landmark-urile Masoneriei Universale.


 
A voastră Soră,


Daniela NAE 33°
Mare Maestra 
Marea Loja Feminina a Romaniei
 
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu