miercuri, 23 martie 2016

Marea Lojă Feminină a României (abreviată MLFR), Ordin inițiatic tradițional, lucrează la primele trei grade ale Ritului Scoțian Antic și Acceptat

Marea Lojă Feminină a României (abreviată MLFR), Ordin inițiatic tradițional, lucrează la primele trei grade ale Ritului Scoțian Antic și Acceptat. Alături de Marea Lojă Unită a României 1881, Marea Lojă Feminină a României este Obediența română cea mai veche și cea mai importantă în practica francmasoneriei tradiționale, inițiatice și spiritualiste. Marea Lojă Feminină a României este continuatoarea celor dintâi loji feminine române din 1883 care, la 1 Martie 1922, au fondat în România prima Mare Lojă Feminină Independentă de pe continentul nostru.
Marea Lojă Feminină a României ocupă un loc privilegiat, care îi conferă cea mai largă recunoaștere internațională, din partea a peste 100 de Mari Loji de pe întregul mapamond, mai exact, din America Latină, America de Nord, Africa, Europa, Rusia și Asia. Această recunoaștere se explică prin respectul absolut pe care noi îl acordăm celor mai vechi reguli ale tradiției masonice, acceptate în mod liber de către toate SS\ din Marea noastră Lojă.
MLFR constituie o alianță de femei libere, fără deosebire de origine etnică, naționalitate sau credință religioasă. MLFR nu impune nicio limită în cercetarea Adevărului, iar în scopul garantării acestei libertăți, ea cere tuturor membrelor practicarea toleranței.
În MLFR inițierea masonică tradițională reprezintă o călătorie interioară către misterele cele mai profunde ale existenței; este o călătorie care se parcurge în grup, într-o fraternitate sinceră și călduroasă, aplecată cu smerenie asupra căutării armoniei, unității interioare și Adevărului. Scopul acestei călătorii este acela de a permite fiecărei S\ să își continue în liniște și în mod aprofundat explorările spirituale, în cadrul ordinului inițiatic lăsat moștenire de către strămoșii noștri, prin intermediul ritualurilor multiseculare.
Nutrim convingerea că iubirea fraternă pe care ne-o datorăm reciproc - așa după cum o datorăm tuturor persoanelor pe care le întâlnim în timpul vieții -  împreună cu efortul de împlinire interioară trezesc în fiecare dintre membrele Ordinului nostru dorința de a lucra și în afara templelor pentru îmbunătățirea constantă a societății și a condiției umane.
În acest fel, Obediența noastră funcționează mai întâi în sensul unei căutări spirituale, pe baza unei străluciri interioare care transformă personalitatea fiecăreia dintre membrele sale, acestea răspândind în jur, aici sau oriunde s-ar afla, o dată mai mult, un mesaj de umanitate și de iubire.
MLFR se angajează să respecte principiul libertății absolute de conștiință și nu urmărește să se amestece în nicio controversă de ordin religios. În acest fel, credința într-un Dumnezeu revelat, personal și transcendent nu este nici criticată, nici impusă. Așadar, MLFR își îndeamnă membrele către această viziune asupra laicității, pentru că o asemenea concepție respectă convingerile religioase și spirituale ale fiecărui individ, lăsând, totodată, fiecărei S \ libertatea propriilor convingeri și practici religioase și îndemnând-o în același timp să respecte convingerile celorlalți.
Dacă, în curentul de reînnoire a aspirațiilor spirituale, curent care trezește interesul multor femei de orice vârstă, profesie sau religie, și prin intermediul societății contemporane, domniile voastre doriți să faceți un pas înainte și să vă satisfaceți curiozitatea cu privire la Francmasonerie și la Obediența noastră, Marea Lojă Feminină, în acest caz, vă este suficient să vă manifestați interesul pe aceasta pagina sau pe adresa malofero@aol.com. Vom fi bucuroase să vă oferim toate lămuririle pe care ni le-ați solicita. 
Acelora care își exprimă o asemenea dorință, le propunem să intre și să participe alături de noi la un demers inițiatic aplecat asupra valorilor progresului intelectual, etic și spiritual, fără a impune cuiva vreun adevăr, dar stimulând implicarea în viața socială și cetățenească.
Spre deosebire de un Club, în MLFR este mult mai dificil să intri decât să ieși. Intrarea în MLFR face obiectul unei investigații exigente și precise, pe baza unui set de interviuri, cu privire la personalitatea și moralitatea solicitantei. În schimb, pentru a ieși, este suficient să își exprime această dorință și să trimită scrisoarea de retragere.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu