marți, 14 februarie 2017

Comunicat

Marele Consiliu al Marii Loji Feminine a României 1922, reunit sambătă, 11 februarie 2017, la Orientul Bucureşti a procedat la validarea candidaturilor şi la alegeri pentru funcţia de Mare Maestră si cea de Mare Maestră Adjunctă a Marii Loji Feminine a României pentru exerciţiul 2017 - 2019.
Scrutinul a proclamat pe Surorile noastre:

DANIELA POPA 33° Mare Maestră aleasă 
ANCA GHEORGHIU Mare Maestră Adjunctă aleasă
CARMEN HUZU Mare Maestră Adjunctă aleasă
AVA NEGOESCU Mare Maestră Adjunctă aleasă





Daniela Popa este noua Mare Maestră a celei mai vechi Mari Loji Femenine continentale şi una din principalele Obedienţe masonice din România, dupa reaprinderea masoneriei române.
In programul sau de guvernare Daniela Popa a explicat printre altele  că, în legislatura sa își propune să stimuleze imaginea M.L.F.R. în societate şi să promoveze  francmasoneria feminină traditională  română. În calitate de moștenitoare a funcţiei  și a bunei administrări a celor șase Mari Maestre  care au precedat-o, se simte puternic angajată la dezvoltarea și aplicarea  scopurilor nobile ale Ordinului. Ca obiectiv primordial îşi propune  o mai mare implicare a Lojilor și a Surorilor din M.L.F.R. în viaţa şi evoluţia societăţii. Apărarea  drepturilor femeilor, a libertății de gândire, de conștiință și de expresie vor fi, de asemenea, principalele axe ale legislativului său.

Conform Regulamentului M.L.F.R. şi a Cutumelor masonice , Marele Consiliu ales al M.L.F.R. va prezenta Conventului Extraordinar al M.L.F.R., convocat în  luna martie 2017, spre ratificare şi instalare în funcţia de Mare Maestră pe P\I\S\ Daniela Popa 33°, iar în funcţia de Mare Maestră Adjunctă pe P\I\S Anca Gheorghiu împreună cu PP\RR\SS\ Carmen Huzu si  Ava Negoescu.

În acest an, în care M.L.F.R. împlineşte 95 ani de existenţă, toate candidatele au subliniat, în programele lor de guvernare, necesitatea şi intenţia continuării programului în curs al M.L.F.R. actualizat cu propuneri ce ar corespunde evoluţiei Obedienţei, consolidând proiectele finalizate, continuând pe cele în curs de desfăşurare şi preluând toate măsurile utile, necesare a fi puse în practică în viitorul mandat.

Priorităţile subliniate sunt:
-         Păstrarea cu tenacitate a luminilor aprinse in Templele noastre;
-         Păstrarea Unităţii Ordinului;
-         Intensificarea implicării în activităţile societale;
-   Maxima aparare a libertăţilor de gândire şi exprimare, a moralei şi a Instituţiilor Statului;
-  Continuarea relaţiilor de prietenie existente cu Obedienţele străine şi Corpurile Masonice cu care avem Tratate de recunoaştere reciprocă, precum şi iniţierea de noi relaţii şi semnarea unor noi Tratate de prietenie şi recunoaştere mutuală;

-   Continuarea relaţiilor de colaborare cu CLIPSAS, ECOSOC, CPMAM, REHFRAM, COMAM, CIMAS şi UMB ale căror membră este Marea Lojă Feminină a României 1922.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu