sâmbătă, 7 noiembrie 2015

Scrisoare deschisă a Marii Loji Feminine a României adresată Președintelui Klaus W. Iohannis




SCRISOARE DESCHISĂ




În atenția dlui. Klaus W. IOHANNIS
Președintele României



Excelența Voastră,

Societatea în care trăim, mediul în care ne desfășurăm activitatea profesională și această perioadă care ne-a traumatizat și ne zdruncină încrederea în etica aleșilor noștri, ne face să vă adresăm astăzi o scrisoare deschisă în care să nu dăm sfaturi, în care să nu dăm lecții și prin care să nu cerem nimic pentru noi.

Ne adresăm celui mai înalt for de reprezentativitate directă a acestei țări, forului mediator în plan politic, social și cultural, instituției Președintelui României.

Noi, membrele Marii Loji Feminine a României, ne-am dedicat munca promovării personalității femeilor si consolidării rolului lor activ in cadrul societății românești, încercând să le ajutăm să devină repere de încredere, modele de demnitate, de iubire de țară pentru cei din jur.
Aceste femei care sunt alături de noi și care se uită cu mândrie la predecesoarele lor din perioada 1883-1922 și din 1922 până în zilele noastre,  sunt parte activă a societății civile și și-au asigurat propria reprezentare de fiecare dată când a fost nevoie de o luare de poziție.

Astăzi, au simțit nevoia să nu se mai reprezinte la nivel individual, ci să o facă colectiv (în ciuda acestui cuvânt care a ajuns să reprezinte o tragedie, esența sa dă putere inițiativei noastre) în calitate de membre ale MLFR.

Principiile care ghidează organizația noastră de aproape 95 de ani sunt:


  •  Fidelitatea față de Patrie, precum și Obligația de a respecta legile și autoritatea legitimă a țării. 
  • Realizarea unității în diversitate. 
  • Ataşamentul nedezminţit faţă de principiile de Libertate, de Toleranţă, de Respect faţă de ceilalţi şi de sine. 
  • Promovarea, căutarea constantă şi fără limite a Adevărului şi  Justiţiei, vocaţia de a ridica nivelul de moralitate, de spiritualitate, de toleranţă şi de înţelegere a membrilor societăţii româneşti în general şi a femeilor în particular.

         Într-o societate modernă, democratică şi europeană femeile au rolul lor de jucat şi de aceea noi ne asumăm responsabilitatea şi participăm in mod activ la crearea noii Românii. Membrele MLFR sunt persoane libere, ce nu depind decât de propria conștiință. Plecând de la acest ultim principiu, vă rugăm să luați act de faptul că aici vi se adresează o conștiință colectivă și nu un interes organizațional ori personal.
Noi nu ne reprezentăm pe noi în deplasările noastre externe ci încercăm să reprezentăm cu mândrie și cât mai bine România și ne dorim să reprezentăm și un interes național.

Așteptăm din partea celor care ne reprezintă și ne conduc vremelnic să  inspire încredere în deciziile lor, să ne ofere explicații pertinente și inteligibile cu privire la viitorul nostru imediat și îndepărtat ca Națiune si parte a Comunității Europene ori ca parte a ceea ce noi numim Familia Umană.

Recentele evenimente de exact acum o săptămână, ne-au cutremurat și uimit pentru că am ajuns să trăim o astfel de tragedie, zeci de tineri și nu numai, decedând sau alții suferind din cauza unor neglijențe aproape banale.

Naţiunea română a pierdut nu doar zeci de membri ai viitorului societății noastre, dar a fost îngenunchiată de tandemul „corupție-birocrație” sub umbrela neglijenței unora dintre conducătorii aflaţi vremelnic la putere.

Este greu să descriem starea de indignare în care ne aflăm și este greu să ne exprimăm știind că viețile acelor oameni nu pot fi redate familiilor lor, prietenilor lor. Nu există cuvinte pentru ceea ce ne-a fost dat să trăim, nu există cuvinte pentru ceea ce am vrea să spunem ca să alinăm suferința.

Totuși, în ciuda acestor lucruri și a stării noastre, dorim a vă încredinţa că:


  • Sperăm ca autoritățile să rezolve cât mai repede (din punct de vedere juridic) cazul de la Clubul Colectiv si dorim ca o asemenea tragedie sa nu mai aibă loc, să nu se mai repete.
  • Societatea civila româneasca si-a redeșteptat spiritul, dovada importanței pe care ați dat-o cuvântului si prezentei acesteia, astăzi la Cotroceni.
  • Dorim ca autoritățile să înăsprească legislația în vigoare cu privire la siguranța celor care merg pentru destindere și relaxare în localuri publice; 
  • Sperăm să vedem o reacție constructivă și solidara din partea societății civile și a liderilor noștri; 
  • Sperăm ca sistemul medical sectorial să primească mai multă atenție din partea autorităților centrale; 
  • Singurul act de identitate valid al unui popor este cultura lui și funcţie de acesta, nivelul de civilizaţie și de civilitate, consonant cu lumea contemporana și cu Europa. 
  • Acţionam pentru a reface România și a-i reda Cultura (știut fiind ca actele de deculturalizare sistematica au început sa deseneze zone de desert pe harta geografica, dispărând aproape 20% din muzee, fiind închise peste 300 de biblioteci și comasate sau desfiinţate aproape 600 de așezăminte culturale);
  • Sperăm în DEPOLITIZAREA explicită și fermă a Culturii si Educaţiei, spaţiul acestor sectoare fiind ocupat de impostori, demagogi si incompetenţi de diferite grade.


Având în vedere toate acestea, domnule Președinte, vă rugăm să primiţi ajutorul necondiționat al Marii Loji Feminine a României de a participa alături de Dumneavoastră la orice problemă în care putem să aducem soluții și să fim un think-thank în care să regăsiți idei și mijloace pentru bunăstarea si fericirea puse in slujba acestui Popor.

        Vă rugăm să primiţi domnule Preşedinte, expresia speranţelor noastre sincere că veţi duce cu succes la îndeplinire acest minunat program de dezvoltare a României de mâine la care, în măsura posibilităţilor noastre, dorim să participăm  alături de Dumneavoastră.


Cu apreciere,


Dr. Anca NICOLESCU
Președinte
Asociația Marea Lojă Feminină a României




București, 6 noiembrie 2015


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu