luni, 14 iulie 2014

La Mulți Ani Franța, La Mulți Ani Frați și Surori!

Cu ocazia Zilei Naționale (Ziua Revoluției franceze) a Republicii Franceze, Marea Lojă Feminină a României și Supremul Consiliu Feminin pentru România urează tuturor Surorilor și Fraților din Jurisdicția Masonică a hexagonului un călduros și fratern La Mulți Ani!


Ziua de 14 iulie nu reprezintă doar sărbătorirea revoluției din 1789 (cucerirea Bastiliei) ci și aniversarea Sărbătorii Federației (Fête de la Fédération) de la 14 iulie 1790 (sărbătoarea reconcilierii și unității tuturor francezilor unde regele Ludovic al XVI-lea a jurat credință Națiunii și legii). Instituită în anul 1880, ziua națională a Franței aniversează implicit ambele evenimente, fiindcă legea care a instituit sărbătoarea națională specifică numai data de 14 iulie, fără să facă referință la an.

Tradiția relațiilor diplomatice, culturale dar și masonice între Romania și Franța datează de câteva secole. Marea Lojă Feminină a României și Marele Orient al Franței, cea mai mare și mai veche Obediență Masonică europeană continentală, au oficializat această relație în anul 2010, atunci când a fost semnat și ratificat Tratatul de Amiciție și Recunoaștere între cele două organizații.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu