joi, 6 iunie 2013

Orașul Bordeaux din sudul Franței onorează memoria unuia din cei mai celebri cetățeni ai orașului Francmasonul Etienne Morin

Etienne Morin , negociant din Bordeaux, născut spre 1717 in regiunea Cahors si decedat in 1771 in Jamaica este cunoscut pe plan mondial pentru rolul preponderent pe care l-a avut in Francmasonerie  in speța in apariția si dezvoltarea Ritului Scoțian Antic si Acceptat.
După ce a fondat la Bordeaux,  in iulie 1745 loja « Alesii Perfecți »prima Loja mama scoțiana  având un Rit ordonat si coherent, începând cu anul 1763 creaza in Antile Loji lucrând la Ritul “ Ordinul Secretului Regal”, un rit in 25 de grade ce va fi numit mai târziu „Masoneria de Perfecțiune”.
Plecând de la această masonerie de Perfecțiune creata de Etienne Morin se va naște in 1801 la Charleston, primul Suprem Consiliu al Suveranilor Mari Inspectori Generali de gradul 33 si ultim al Ritului Scoțian Antic si Acceptat.
Acest  francmason de excepție va fi omagiat loc vineri 7 iunie la orele 15 când Alesii Orașului Bordeaux vor consfinții actuala gradina Haussmann in Square ETIENNE MORIN.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu