vineri, 14 septembrie 2012

Marea Lojă Feminină a României şi Anul European 2012 al Îmbătrânirii Active şi Solidarităţii dintre Generaţii

Marea Lojă Feminină a României 1922 a atins anul acesta venerabila vârstă de 90 de ani de la fondarea sa în 1922, perioada interbelică, cea mai prosperă perioadă din istorianaţiunii române. Cu această ocazie şi pentru a reitera sprijinul pentru valorile sale europene şi naţionale, MLFR 1922 a decis să realizeze o serie de evenimente publice, destinate în mod special societăţii româneşti.

Acţiunile MLFR 1922 au fost planificate cu anticipaţie, toate acestea constituind o agendă ce a fost şi continuă să fie respectată şi aplicată de MLFR 1922 ca instituţie şi prin intermediul membrelor sale, active în societăţile locale, regionale şi naţională.

În luna mai a acestui an MLFR 1922 a marcat mai multe evenimente unice în istoria organizaţiei noastre, a societăţii româneşti şi chiar şi a celei europene. În acest sens MLFR a sărbătorit public a 90-a aniversare, permiţând femeilor şi bărbaţilor din lumea profană (neiniţiaţi în Masonerie) să aibe acces la ceremonia ritualică aniversară. A fost un moment unic nu doar pentru cei 90 de ani de existenţă ai MLFR 1922 (a doua cea mai veche Mare Lojă Feminină din Lume şi prima din România), ci şi pentru societatea românească şi presa din ţară care a avut acces şi a putut dovedi lumii că Masoneria nu este un virus al societăţii, ci o pepinieră de talente, de personalităţi ale vieţii culturale, economice, sociale, politice, militare etc., a societăţii în ansamblul său.

Pe de altă parte, Marea Lojă Feminină a României a organizat o serie de două conferinţe, una internaţională şi una dedicată statelor membre ale Uniunii Europene, abordând două teme de actualitate ale Masoneriei şi ale societăţii profane din UE.

În acest sens MLFR 1922 a găzduit Reuniunea Masonică Internaţională, sosită pentru prima oară la Bucureşti, fapt ce a repus România pe agenda mondială a evenimentelor masonice de anvergură. Al doilea eveniment a fost unul cu totul special şi unic nu doar pentru MLFR şi România, ci şi pentru Uniunea Europeană în sine.

MLFR a dedicat a doua sa conferinţă temei alese de Comisia Europeană pentru anul 2012, adică Îmbătrânirea Activă şi Solidaritatea dintre Generaţii. Ne referim la acest lucru ca fiind unic pentru că o organizaţie masonică din ţara noastră a îmbrăţişat public iniţiativa anului european a Uniunii Europene, pentru că acest eveniment a avut loc în România sub organizarea MLFR 1922 şi pentru că invitatul de onoare al acestui eveniment, Preşedintele Comisiei Europene, a avut amabilitatea de a trimite un reprezentant personal oficial la acest eveniment care a exprimat public mesajul şi poziţia UE, implicit a Preeşdintelui.

Ca urmare a acestor lucruri, MLFR continuă seria evenimentelor care marchează cea de-a 90-a aniversare. Următoarea noastră acţiune este organizarea unei ultime conferinţe europene sub egida Anului European 2012, eveniment care va avea loc în Salina dinTurda, în inima ţării noastre, un ansamblu ce reuneşte no doar tehnologia şi istoria industriei noastre, ci şi istoricul geologic al celor peste 13 milioane de ani de evoluţie naturală.

Marea Lojă Feminină a României are plăcerea de a lansa o invitaţie publică tuturor celor interesaţi de acest subiect, specialişti sau amatori, Masoni sau profani. Tema conferinţei este "Bridging Generations in the United States of Europe" şi conferenţiarii noştri vor încerca să scoată în evidenţă aspectele pozitive ale tematicii anuale, cea care se doreşte a fi un contribuitor esenţial în dezvoltarea socio-economică a spaţiului european.

Detaliile acestui evenimente şi informaţiile aferente se află în posesia Marelui Secretariat al MLFR care poate fi contactat pentru detalii de orice cetăţean ori instituţie interesată: www.mlfr.ro/contact.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu