miercuri, 7 martie 2012

Marea Maestră Anca Nicolescu reprezintă Francmasoneria română la cele mai importante reuniuni masonice din Africa

Începând de astăzi, delegaţia Marii Loji Feminine a României participă, în frunte cu Marea Maestră Anca Nicolescu, la cele mai importante două reuniuni masonice din Africa. MLFR 1922 participă la Adunările Generale ale CPMAM (Conferinţa Puterilor Masonice Africane şi Malgaşe) şi REHFRAM, Obedienţa noastră fiind singura din România care are statutul de Mare Lojă Asociată a CPMAM şi singura ca menţine relaţii cu Marile Loji şi Marile Oriente de pe întreg continentul african.


La ora locală 9:00 (10:00 ora României) au fost deschise oficial lucrările Adunării Generale a CPMAM. După alocuţiunea Preşedinţilor REHFRAM şi CPMAM a avut loc un moment de reculegre şi a urmat prezentarea ordinii de zi, susţinută de Secretarul General. După ce a fost aprobată cu unanimitate ordinea de zi, s-a purces la analizarea corespondenţelor şi la adoptarea deciziilor luate anul trecut la Cotonou, Benin. Prima parte a lucrărilor a fost închisă de Secretarul General, prin citirea Raportului de Activitate.

După prima pauză au fost reluate lucrările a fost prezentat noul website al CPMAM şi au fost analizate cererile de adeziune, printre altele.

În a doua sesiune a Adunării Generale de astăzi a fost adoptat logo-ul oficial al CPMAM. În acest moment se dezbat propunerile pentru găzduirea viitoarei reuniuni a REHFRAM şi propunerea temei de lucru.

În mai puţin de două ore, Marea Maestră Anca Nicolescu va participa la o reuniune specială a Marilor Maeştri africani cu cei europeni, după care lucrările vor fi suspendate şi va urma un dineu.

Pe măsură ce se vor derula evenimentele cu privire la vizita Marii Maestre în Africa o să dăm publicităţii noi amănunte.